Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyomtató működése, hibái képes leírás - Nyomtató javítás.tlap.hu
részletek »

Nyomtató működése, hibái - Nyomtató javítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyomtato-javitas.tlap.hu » Nyomtató működése, hibái
Keresés
Találatok száma - 14 db
A nyomtató használata hálózatban

A nyomtató használata hálózatban

A hálózat számítógépek vagy számítógéprendszerek olyan csoportját jelenti, amelyek különféle erőforrások, mint például nyomtatók, fájlok vagy az internetkapcsolat megosztása céljából össze vannak kötve. A nyomtató háromféleképpen is hálózatba köthető: Lexmark nyomtatókiszolgáló, például a Lexmark N4000e segítségével, egyenrangú hálózat segítségével, Rámutatás és nyomtatás módszerrel.

A nyomtatófej tisztítása

A nyomtatófej tisztítása

Ha a nyomatot halványnak találja, vagy képpontok hiányoznak róla, a nyomtatófejet megtisztítva - és ezzel biztosítva a megfelelő tintamennyiség szállítását - lehet, hogy elháríthatja a hibát. A fejtisztítás elindítható a számítógépről a nyomtatóillesztő head cleaning (Fejtisztítás) segédprogramjával vagy a nyomtatóról a gombok használatával.

Hálózati nyomtató telepítése

Hálózati nyomtató telepítése

Informatikai hálózatról magyarul, érthetően. Canon MF4570DN hálózati nyomtató telepítési hiba. Indítsuk el a nyomtató webes felületét, menjünk a rendszerkezelő üzemmódba és szerkesszük az snmp beállítás szekciót. Kapcsoljuk ki- és be a nyomtatót, hogy a beállítások életbe lépjenek. Ezek után a telepítő hiba nélkül megtalálja az eszközt, és fel tudjuk telepíteni.

Nyomtató javítás magazin hírek
Canon Pixma MP 250 nyomtató tulajdonságai
Canon Pixma MP 250 nyomtató tulajdonságai Az egyszerű használat, megbízhatóság, kényelem fontos jellemzők az otthoni nyomtatók tekintetében. A Canon olyan készülékeket fejlesztett ki, melyek ezeknek az igényeknek megfelelnek. Canon Pixma Mp250 tintasugaras multifunkciós nyomtatók egyszerűen használható multifunkciós készülékek. Nyomtatnak, szkennelnek és mindezt kiváló minőségben, és gyorsaságban....
Mit csináljunk, ha elakadt a papír a nyomtatóban?
Mit csináljunk, ha elakadt a papír a... Lézernyomtatók fixáló (beégető) egysége, avagy piszkáljuk-e ollóval, késsel,...
Amit a nyomtatókról tudni kell
Amit a nyomtatókról tudni kell A nyomtató a kiviteli perifériák egyik típusa. A kiviteli perifériák abban...
Hibaelhárítás - hálózati nyomtatók

Hibaelhárítás - hálózati nyomtatók

Információ a hálózati nyomtatókkal kapcsolatos gyakori problémákról és azok megoldási lehetőségeiről. Itt megoldást talál néhány, a hálózati nyomtatók csatlakoztatásakor és használatakor gyakran előforduló problémára, a vezeték nélküli és a Bluetooth nyomtatókat is beleértve.

Így működnek a nyomtatók

Így működnek a nyomtatók

Az első mátrix nyomtatót 1968-ban mutatták be. Működési elve egyszerű. A betűt festékszalagon keresztül a papírra üti, éppen úgy, ahogy az írógép, de egy fontos különbséggel: nincs minden betű előre elkészítve, hanem a fejből tűk ugranak ki, és ezek alakítják ki a betűket.

Lézernyomtatók hibái

Lézernyomtatók hibái

Multifunkciós nyomtató, lézernyomtató hibái, javítási lehetőségei. Vegyük ki a gépből, forgassuk-rázzuk meg oda-vissza. Átmeneti eredményt elérhetünk vele, de hosszútávon nem, sajnos! A hiba igazi oka: kifogyó toner, elkoszolódott optikai rendszer.

Nyomtató hibák útmutató

Nyomtató hibák útmutató

A nyomtató helytelen kezelése hibát eredményezhet a működés során. A következőkben néhány ötletet gyűjtöttünk csokorba, melyek ellenőrzésével sokszor a hibajelenség egyszerűen orvosolható. Az itt felsoroltak csupán tájékoztató jellegű hibamegoldási lehetőségek. A tanácsokból esetlegesen eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Nyomtatók felépítése, szerkezete, működése

Nyomtatók felépítése, szerkezete, működése

A nyomtatók lehetővé teszik, hogy a számítógép által előállított adatokat nyomtatott formában is elérhetővé lehessen tenni. Régebb óta létezik nyomtató, mint monitor, mivel az első, teremnyi méretű számítógépeknél az elsődleges kimeneti egység a nyomtató volt, ahol a számítási eredmények nyomtatott formában jelentek meg, és ezt adta oda az operátor annak, aki a számítás elvégzését megrendelte.

Nyomtatók működése

Nyomtatók működése

A mátrixnyomtatók működési elvén alapszik a következő generációs nyomtatók működése. Ezek a tintasugaras nyomtatók. Az első tintasugaras nyomtatót a Hewlett-Packard mutatta be 1984-ben. Ez a mátrixtűfej helyett egy speciális nyomtatófejet használ, amely egyben tintatartály is, amelyből mikroszkopikus vastagságú szeléncsövecskéken át tinta spriccel a papírra.

Hirdetés
Nyomtatókiszolgálás

Nyomtatókiszolgálás

Az Ubuntun a nyomtatást és a nyomtatási szolgáltatásokat elsődlegesen a Common unix printing system (CUPS) működteti. Ez a nyomtatórendszer egy szabadon elérhető, hordozható nyomtatási réteg, amely a legtöbb Linux disztribúció új nyomtatási szabványa lett.

Színesnyomtató működése

Színesnyomtató működése

Nyomtassunk és szkenneljünk nagy sebességgel alacsony költségek mellett A Riso eredményes fejlesztéseinek köszönhetően a Hc5000 nagy sebességű tintasugaras nyomtató: új utat nyit az irodai és egyéb környezetben használt színek világában bebizonyítja, hogy a színes nyomtató is lehet kimagaslóan gyors és alacsony költségű.

Tájékoztató Canon MP 210 nyomtatók tintapatronjaihoz

Tájékoztató Canon MP 210 nyomtatók tintapatronjaihoz

Ha a nyomtató nem tudja érzékelni a felújított patron tintaszintjét, hibaüzenet jelez ki. A felújított tintapatronok tintaszintjét a nyomtató tévesen üresnek is érzékelheti. Ez esetben a nyomtató hibaüzenetet jelez ki. Ez a jelenség abból ered, hogy a nyomtató valójában nem a valós tintaszintet érzékeli, hanem a patronban elektronikus úton tárolt (becsült) információt olvassa ki. Ezt az adatot felújításkor nem minden patronnál lehet visszaállítani / törölni, tehát a teli patron is hordozhat tévesen üres információt.

Tintasugaras nyomtató működése

Tintasugaras nyomtató működése

Az első szabadalom mely a tintasugaras nyomtatási folyamatról tanúskodik 1867-ből való. A Siemens hozta kereskedelmi forgalomba az első gépet 1957-ben, az első olyan nyomtató pedig, ami a napjaink gépeihez leginkább hasonlít 1976-ben került piacra. A tintasugaras nyomtatók népszerűsége az 1980-as években kezdett el felfelé ívelni, a személyi számítógépek elterjedésével.

Vonalkód nyomtatási problémák

Vonalkód nyomtatási problémák

Cégünk néha hallja, hogy a vonalkód olvasók nem olvasnak be egyes vonalkódokat a címkékről. Ritkábban ugyan, de előfordul, hogy a vonalkód egy olyan jelrendszeren alapul (például az Olasz gyógyszerészeti vonalkód -Italian Pharmacy- ), amit a leolvasóink nem támogatnak, vagy az adott kódok nincsenek engedélyezve az eszközben. Gyakrabban viszont az ok a nyomtatott vonalkódos címkék gyenge minősége. Szintén gyakori ok még a nyomtató fej felbontása vagy a nyomtatón helytelenül beállított kontraszt értéke, továbbá problémákat tud okozni a címke formázása és nem utolsó sorban a nyomtatás iránya is.

Tuti menü