Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Hewlett-Packard Company röviden HP, jelenleg a világ legnagyobb IT vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altoban van, de világszerte képvi - Nyomtató javítás magazin
részletek »

HP története

A nyomtatók világáról szól a magazin. Hogyan működnek, mik a leggyakoribb meghibásodások, a legújabb típusú nyomtatók. Aki szereti a nyomtatókat, az itt minden információt megtalál.
Nyomtató javítás magazin
Itt vagy: Nyomtató javítás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
HP története
HP története
HP -Hewlett-Packard
A Hewlett-Packard Company röviden HP, jelenleg a világ legnagyobb IT vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altoban van, de világszerte képviseli magát a számítógépes, nyomtatási, fényképészeti termékeivel, valamint a kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal.
Bill Hewlett és Dave Packard a Stanford University villamosmérnöki karán végeztek 1934-ben. A cég egy garázsban indult Palo Altóban, mikor még posztgraduális képzéseben vettek részt a nagy gazdasági válság idején.

A céget hivatalosan 1939. január 1-jén alapították meg, 538 USD befektetéssel. Dave és Bill nem tudták eldönteni az alapításkor hogy Hewlett-Packard-nak, vagy Packard-Hewlett-nek nevezzék el a céget. Megegyeztek abban, hogy feldobnak egy pénzérmét, és aki nyer a pénzfeldobáson, az dönthet a cég nevéről. Dave nyert, így ő dönthetett, és a cégnek a Hewlett-Packard nevet adta.

A HP 1957. november 6-án alakult nyilvános részvénytársasággá.

A cég profilja igen széles többféle, eltérő piacon verseng a vásárlók kegyeiért, melyekből a legkiemelkedőbb a számítógépek és a perifériák gyártása és forgalmazása, de termékkörébe tartoznak a különböző mérőkészülékek, elektronikai alkatrészek és orvosi műszerek is.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - hp, hp nyomtatók
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-23 08:28:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü