Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A nyomtató a kiviteli perifériák egyik típusa. A kiviteli perifériák abban segítik a számítógépet, hogy adatokat tud megjelentetni. - Nyomtató javítás magazin
részletek »

Amit a nyomtatókról tudni kell

A nyomtatók világáról szól a magazin. Hogyan működnek, mik a leggyakoribb meghibásodások, a legújabb típusú nyomtatók. Aki szereti a nyomtatókat, az itt minden információt megtalál.
Nyomtató javítás magazin
Itt vagy: Nyomtató javítás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Amit a nyomtatókról tudni kell
Amit a nyomtatókról tudni kell
Lézernyomtató
A nyomtató a kiviteli perifériák egyik típusa. A kiviteli perifériák abban segítik a számítógépet, hogy adatokat tud megjelentetni.
A nyomtató segítségével a fontos dokumentumainkat ki tudjuk nyomtatni.

A nyomtatóknak több típusa létezik:
- Mátrix (tűs) nyomtató

Ebben a típusú nyomtatóban kis tűk vannak a nyomtatófejben, amikkel egy festékszalagot nyom a papírhoz. Így a betűket, képet kis pontokból rakja ki. Ebből adódik, hogy a nyomtatási kép nem valami szép, képek nyomtatására nem kimondottan alkalmas. A mátrix nyomtatót ma pénztárgépekben használják, ilyen készíti el a blokkot, amit vásárlás után kapunk. Ezek be vannak építve magába a pénztárgépbe.

- Tintasugaras nyomtató
A tintasugaras nyomtató patronnal működik. A patronon fúvókák vannak, ezeken keresztül kerül a festék a papírra. Ez a legelterjedtebb nyomtató típus. Nagyon szép minőségben nyomtat, halk, de van egy komoly hátránya: a tintapatron elég drága.
Hirdetés- Lézer nyomtató
A lézernyomtató nem patronnal, hanem egy úgynevezett tonerrel működik. Ebben tárolják a porfestéket. (tehát ez nem folyós állagú) A nyomtatóban egy szelénből készült henger van, ami áram hatására a kis festék darabokat magához vonzza. Ezt felviszi a lapra, és egy lézer égeti bele a papírba a festéket. A lézernyomtató nyújtja a legjobb minőséget, halk, és gyors, de egyben ez a legdrágább is. Nem csak a készülék drága, hanem az üzemeltetése is. Inkább nyomdákban, irodaházakban használják.

Mivel ami elromolhat az el is romlik, ezért gondoskodni kell a nyomtatók szervizeléséről is.

Kristóf Sándor
Nyomtató javítás felsőfokon!
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - nyomtató szerviz, nyomtató javítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-06 15:18:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü